Асхана жұмысын тексеру және ыстық тамақтың сапасын тексеру
23.09.2025 жыл №1
Мектеп асханасын тексеру туралы
Біздің қатысуымызбен, комиссия мүшелері: Қамқоршылық кеңесінің төрайымы А.Жолсейітова, ДОІЖО- Ұ.А.Кожамкулова, ДТІЖО-У.Б.Калиева, мектеп медбикесі А.Джуманова, ата-ана Б.Намазбаева, ата-ана А.Қалдарбекова, әлеуметтік педагог Ә.Райымбекованың қатысуымен төмендегі мазмұнда акт жазылды:
Мектеп асханасын тексеру мақсаты:
Асханадағы ас мәзірімен танысу және ондағы тағамдардың құрамын, салмағын ас мәзіріне сай дайындалуын тексеру, өлшеп көру.
Асханадағы тамақ даярлау орындарын және шикізат сақтау қоймаларын көру және ондағы өнімдердің пайдаланудағы уақыт мерзімі мен сертификаттарын тексеру.
Асханадағы тамақтану орындары мен ыдыс-аяқтардың жеткіліктігін анықтау.
Асхана тазалығы мен пайдаланылған ыдыстардың жуу орындарын және дезинфекцияның болуын тексеру.
Асхана жұмысшыларының санитарлық кітапшаларының болуын тексеру.
Тексеру нәтижелері:
Мектеп басшысымен бекітілген ас мәзірі бар және тағамдардың құрамы мен салмағы өлшеніп, ондағы тағамдардың құрамы, салмағы ас мәзіріндегі жазбаға сәйкес.
Асханада: шикізатқа арналған үстел, ұн илеуге арналған үстел, нан турауға арналған үстел, дайын өнімге арналған үстелдер бар.
Асханадағы азық-түліктердің сақталу мерзімін растайтын сертификаттары бар. Тыйым салынған өнімдер жоқ.
Асханада: 135 тамақтану орындары бар және қажетті ыдыстармен толық қамтылған.
Асханада күніне 2 рет ылғалды тазалық жасалынып отырады.
Пайдаланылған ыдыстарды дезинфекция жасау және жуу орындары мен кептіру орындары бар. Асхана тазалығы сақталған.
Асхана жұмысшылырының санитарлық кітапшалары бар.
Бүгінгі күннің ас мәзірінде:
4 апта-2 күн
Наименование блюд | Выход блюда, г | Ингредиенты блюда | ||
7-10 лет 1-4 класс | 11-14 лет 5-9 класс | 15-18 лет 10-11 класс | ||
Салат "Витаминка" (капуста, морковь) | 60 | 80 | 100 | капуста белокачанная |
морковь | ||||
сахар | ||||
масло растительное | ||||
Филе курицы в сметанном соусе | 60 | 80 | 90 | филе курицы |
сметана 20% | ||||
лук репчатый | ||||
мука пшеничная высшего сорта | ||||
масло сливочное | ||||
соль йодированная | ||||
Гарнир: гречка рассыпчатая | 130 | 150 | 180 | крупа гречневая |
масло сливочное | ||||
Компот из свежих яблок | 200 | 200 | 200 | яблоки свежие |
сахар | ||||
вода | ||||
Выпечка с сыром | 55 | 55 | 55 | сыр |
мука пшеничная высшего сорта | ||||
сахар | ||||
масло сливочное | ||||
яйцо | ||||
дрожжи | ||||
соль йодированная | ||||
Акт мазмұнын өз қол қоюымызбен растаймыз:
Бракераждық комиссия төрағасы:
Мектеп директоры Е.О.Муратбаев______________
1. Қамқоршылық кеңесінің төрайымы -А.Жолсейітова________________
2. ДОІЖО- Ұ.А.Кожамкулова ________________
3. Мектеп медбикесі -А.Джуманова ________________
4. ДТІЖО-У.Б.Калиева _______________
5. Ата-ана- Б.Намазбаева, ________________
6. Ата-ана- А.Қалдарбекова _______________
7. Әлеуметтік педагог -Ә.Райымбекова____________
Актіні жазған:
Әлеуметтік педагог _________
Ә.Райымбекова
(қызметі) (қолы) (аты-жөні)
Актімен таныстым және 1 данасын алдым:
________________ _______________ ______________________
(қызметі) (қолы) ( аты-жөні)